3 excuses waarom je als ondernemer en manager wil leren golfen.

3 excuses waarom je als ondernemer en manager wil leren golfen.

Geplaatst in: Prestatie Blog | 0

Mogelijk dat je meerdere malen bent uitgenodigd voor een golfclinic of het spelen van een ronde golf. Je krijgt hierbij de kans om samen met jouw relaties of op uitnodiging van jouw leverancier, enige tijd op de golfbaan door te brengen. De golfbaan is een plek waar veel ondernemers en beslissers rond lopen, maar het geeft je vooral de mogelijkheid om jouw klanten of leveranciers op een hele andere manier te leren kennen. Dit zijn drie redenen om vaker te gaan golfen, of als je nog niet kan golfen, snel wil gaan starten:

  1. In een ronde golf leer je jouw zakelijke relaties beter kennen, dan in maanden en jaren zakelijke gesprekken.

Ik heb meerdere ondernemers geïnterviewd. In deze interviews kwam steeds naar voren, dat de golfbaan een gesprek geeft waarbij zij hun gast vele malen beter leerde kennen. De gesprekken blijven niet alleen zakelijk, dus was deze tijdsbesteding een manier om nog dichter bij elkaar te komen.

  1. Goed leren golfen is een uitdaging, waarbij je veel over jezelf leert.

Omdat het golfspel een mooie uitdaging biedt, leer je veel over jezelf. Je kunt leren hoe je omgaat met tegenslagen, hoe je reageert als de druk groter wordt en hoe je ervoor kunt zorgen dat je beter gaat presteren.

De vaardigheden die je hier opdoet zijn ook toepasbaar in het runnen en verbeteren van een bedrijf. Dus naast het leggen van contacten, geeft golfen je de mogelijkheid om aan jezelf te werken.

  1. Omdat je buiten in de natuur bent, zorgt het golfen voor een goede balans tussen werk en gezondheid.

We moeten allemaal meer bewegen, maar hebben hiervoor vaak te weinig tijd. Ook willen golfers nog meer de baan op. Door het golfen te combineren met zakelijke afspraken, kan je er voor zorgen dat je de tijd op de baan ook gebruikt voor jouw eigen gezondheid.

Dus ga golfen met je belangrijkste klanten en leveranciers. Speel je nog geen golf, volg dan samen een lestraject, zodat je meerdere weken samen aan de slag gaat. Je zult deze tijd goed kunnen gebruiken om elkaar nog beter te leren kennen.

Laat een Reactie Achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.