Altijd winnen bij het bordspel Monopoly?

Altijd winnen bij het bordspel Monopoly?

Geplaatst in: Prestatie Blog | 1

Als je nieuwe vaardigheden wil leren, dan is het belangrijk om te weten wat de belangrijkste onderdelen zijn die tot de beste resultaten leiden. Bijna altijd zijn er enkele strategieën of technieken die voor de snelste vooruitgang zorgen.

Zowel bij het spelen van een spel, als het runnen van een bedrijf is het ontdekken van deze onderdelen de kortste weg naar succes.

In dit artikel, geef ik je de belangrijkste strategieën die je kunnen helpen om het bordspel Monopoly bijna altijd te winnen. Aan de hand van dit voorbeeld is het voor jou mogelijk om voor jouw bedrijf de belangrijkste strategieën en technieken te bepalen die ervoor gaan zorgen dat je snel beter gaat presteren.

Mocht je nog hulp nodig hebben om dit voor jouw bedrijf te bepalen, dan wil ik je hierbij natuurlijk graag helpen.

Ik ben altijd een groot fan geweest van het bordspel Monopoly. Als kind speelde ik dit heel vaak en doordat ik de regels heel goed heb bestuurd won ik ook meestal. Natuurlijk zit er in het spel een kansfactor, want je gooit de dobbelsteen en deze heeft wel invloed op de uitkomst van het spel. Door de juiste beslissingen te nemen kan je jouw kans op winnen wel vele malen vergroten en jouw vrienden de volgende rondes verslaan.

Hier zijn de belangrijkste tips:

Het grote doel is om zelf een straat te hebben waar je huizen kunt kopen, terwijl je probeert te voorkomen dat je tegenstanders dit ook kan doen. Lukt je dit, dan kan je niet verliezen.

Altijd de straat kopen die waarop je komt.

 1. In de eerste rondes wil je alle straten kopen. Hierdoor kan je mogelijk voorkomen dat je tegenstander eventueel een straat krijgt, terwijl jij dit nog niet hebt.
 2. Raak je in het begin door je geld heen, probeer dan straten op hypotheek te zetten, zodat je toch straten kunt kopen.
 3. Mocht je in de situatie komen dat jouw tegenstander geen geld heeft om een straat te kopen, dan zou je ervoor kunnen kiezen om de straat waarop je bent gekomen.

Altijd huizen plaatsen indien dit mogelijk is.

 1. Zodra je een straat hebt, dan wil je zo snel als mogelijk huizen plaatsen. Hierdoor zullen je inkomsten ook kunnen stijgen. Hierbij wil je niet direct al je geld gebruiken, maar je wil niet teveel cash geld houden, want hierdoor groeit je inkomen niet. Ben je bang dat je niet genoeg geld overhoudt, onthou dan dat je altijd nog huizen op hypotheek kunt zetten om aan je verplichtingen te kunnen voldoen.
 2. Als je de mogelijkheid hebt, dan wil je zo snel als mogelijk drie huizen per straat plaatsen. Op dit aantal heb je de beste rendement. Daarnaast hou je ook voldoende huizen uit de bank, waardoor de voorraad huizen daalt en je tegenstander minder of geen huizen kan plaatsen. Lukt je dit, dan heb je een monopoly en kan je niet verliezen.
 3. De timing voor het plaatsen van huizen is ook van belang. Meestal is het verstandig om eerst de dobbelsteen te gooien en daarna pas te kijken of je genoeg geld hebt om een huis bij te plaatsen. Daarnaast wil je ook kijken waar de andere spelers staan. Zijn zij net jouw straten met huizen gepasseerd, dan wil je misschien een ronde wachten en kijken wat dan jouw financiële situatie is.

Probeer de belangrijkste straten en onderdelen te vergaren.

 1. Je wil bij voorkeur de straten hebben die op 6,8 en 9 plaatsen van de start of de gevangenis liggen. In het spel zitten veel kaarten die de spelers naar de start of de gevangenis sturen. Met twee dobbelstenen gooi je vaak 6,7 of 8. Hierdoor komen de spelers dus ook heel vaak op deze straten en kan je vaker geld verdienen. Je wilt dus vooral de licht blauwe en oranje straten verzamelen en ontwikkelen.
 2. Aan elke kant van het bord zitten twee verschillende kleuren straten. De eerste is goedkoper om te kopen. Het plaatsen van de huizen kost echter hetzelfde. Maar staan de huizen eenmaal op de straten, dan kan je veel meer geld verdienen met de straat die meer heeft gekost. Uiteindelijk maak je het meeste rendement met deze straten.
 3. Als er een straat niet gekocht wordt, komt deze op de veiling. Als deze kaart jouw straat compleet kan maken, dan moet je bereid zijn om flink wat geld te investeren. Ook nu kan je overwegen om straten op hypotheek te zetten, om genoeg geld bij elkaar te krijgen. Mocht je met de koop van deze kaart kunnen verkopen dat je tegenstanders een straat kunnen maken, dan is dit nog meer waard. Ben jij de enige die een straat kan maken, dan heb je een monopoly positie en kan je bijna niet verliezen.

Zorg ervoor dat je de regels kent.

Veel mensen hebben de spelregels van monopoly nog nooit bestudeerd. Mogelijk dat ze de regels naar eigen inzicht hebben aangepast. Misschien dat de eerste keren dat ze het hebben gespeeld de regels verkeerd zijn uitgelegd.

Eén van de belangrijkste regels die je moet weten is dat er maximaal 32 huizen in het spel zitten. Als er geen huizen beschikbaar zijn, dan kan niemand zijn aantal huizen uitbreiden. Heb jij al 3 tot 4 huizen op de straat staan, dan wil je dus ook geen hotel bouwen als er bijna geen huizen beschikbaar zijn. Misschien kan je er nog enkele huizen bijkopen om te voorkomen dat de tegenstanders dit doen.

Op het moment dat dit tijdens het spel gebeurd, dan kan het zijn dat je deze regel aan je medespelers moet uitleggen en zelfs moet aanwijzen in de spelregels, maar uiteindelijk is dit ook de reden dat het spel monopoly heet.

Oefening maakt je beter.

Gebruik je deze basis tactieken tijdens het spelen, dan zal je zien dat je steeds meer potjes gaat winnen. Door het spel vaker te spelen, ontdek je ook de nuances in het spel. Hierdoor ga je steeds beter zien wat er nodig is om te winnen. Dus gebruik deze tips en beleef veel plezier bij het spelen en winnen van de volgende keren dat je dit spel speelt.

Wil je samen met mij ontdekken wat in jouw bedrijf of organisatie de belangrijkste prestatiefactoren zijn, neem dan contact met mij op.

Succes met het winnen van je volgende Monopoly avond. 

Een Reactie

 1. Job
  | Beantwoorden

  Deze tactiek is held. Ik ga morgen sowieso winnen.

Laat een Reactie Achter

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.